Privat

Den vildeste hjælp til din have

Få dig en ny vild have

Med et ønske om at gøre op med en tradition/metodik/kultur, der startede med industrialiseringen, hvor vor opfattelse af naturen er at den skal underlægges, kontrolleres og ændres, så den tilpasses vor behov.
Er Den Vilde Gartners mission, ved hjælp af bl.a. principper fra permakultur, regenerativ dyrkning, Den Romantiske have stil og viden om hvordan man arbejdede med naturen før industrialiseringen:

  • At hjælpe virksomheder og private med at få mere glæde og værdi af deres matrikel.
  • At belyse, analysere, optimere og skabe værdi, med de ressourcer der er til rådighed.
  • At lade naturen gøre det den er bedst til, med en kærlig hånd, og den viden vi har og har haft. Men også med den teknologi og forskning vi har fået ud af industrialiseringen.

Naturli'Pool

Naturli’Pool er en biologisk selvrensende Swimmingpool, Dam, Vandhul eller Badesø. Også kendt under populærnavnet: BioPool.

Det er en imitation, af den symbiose der er mellem søens stille vand og åens rindende vand. Mikroorganismer og planter optager nærringsstoffer fra vandet, vandets bevægelse filtrerer vandet, og resultatet er rent klart bade vand uden kemikalier.

Så er det endda lavenergi og udnytter regnvand.

Er det dyrt?

Naturli’Pool

Man skal regne med, at det koster cirka det samme at anlægge en Naturli’Pool som en almindelig swimmingpool.

Der skal også mere plads til. Generelt fylder en Naturli’Pool en tredjedel mere, da der skal være blads til det biologiske filter.

Men på den lange bane er en Naturli’Pool billigere i drift, da den ikke kræver filtre der skal vedligeholdes, kemikalier der skal tilsættes, eller pumper og UV-lys der trækker en masse strøm.

Og! Som ekstra værdi giver man områdets dyr et åndehul. Det er ikke unormalt at se salamandere, pindsvin og ja sågar rovfugle der kommer forbi for at få sig en dukkert, en forfriskning eller bare for at hænge ud.

Er der ikke mange myg?!

Naturli’Pool

Nej faktisk ikke. Myggens larver foretrækker stillestående vand og nærringsrigt vand, som for eksempel en spand med lidt rådnede blade i.

Desuden vil den sunde Naturli’Pool have en masse af myggelarvens naturlige fjender, der konkurrerer om at stille deres sult.

IMG_20230824_152458003

Er der insekter i vandet?

Naturli’Pool

Ja for pokker. Det er jo hele fidusen. En Naturli’Pool (Biopool) er jo en naturlig biotop. Den giver leveplads til en myriade af liv. Det er det der er med til at sikre en høj vandkvalitet. Det er dog ikke et problem for den glade (menneskelige) svømmer, da biofiltret og svømmezonen har hver deres del af søen/poolen. De fleste insekter lever trygt inde mellem planterne.

Kan man have fisk i søen?

Naturli’Pool

Ja, men så bør man ikke bade deri da fisk “grisser” i vandet. Dette øger risikoen for skadelige bakterier.

Tilgengæld er ferskvandsmuslinger en rigtig god tilførsel til en Naturli’Pool, da de er verdensmestre i at filtrere vand, og også er en tydelig indikator for vandets kvalitet.

Også den naturligt hjemhørende flodkreps skulle efter sigene være en værdiful samarbejdspartner, da de er mestre i at omsætte vissent løv og døde plantedele.

Så er der planterne! Der er så mange spændene planter man kan have i vandet og i biofiltret, både smukke men også spiselige. Et godt biofilter kan blive et lækkert supplement til urte og køkkenhaven.

Vi realiserer din grønne drøm

Det er fantastisk hvad der kan ske i en have, hvis man ikke er bange for at bryde normen og tænke ud af boksen.

Her er for eksempel et bud på hvordan man holder hækken fri for ukrudt og samtidig laver jordforbedring, et insekthotel, og giver pindsvinene bedre fouragerings muligheder, og ikke mindst sparer en masse arbejde med at køre hækaffald væk… træk vejret… Se det er funktions stabling (function Stacking). Man lader simpelthen hækafklippet ligge langs kanten af hækken. Man kan evt. klippe lidt ad gangen af, for at de nedfaldene grene ikke bliver for lange. Når klipningen er færdig, ligger der den herligste bunke kvas langs hækken. Man kan for at pynte lidt og for at holde kvaset på plads banke pinde i jorden med ca. en halv meters mellemrum.
Så simpelt (dette kaldes Chop and Drop).

Ring på

Skriv til Den Vilde Gartner​

Skriv dit navn og din e-mail og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.